Kommande arrangemang

Genomförda arrangemang

Alla arrangemang


Sök sidor och arrangemang

Sidsjöhöjden

Vi besökte den nya snabbt växande stadsdelen

Tisdagen den 4 september 2012 gjorde vi ett studiebesök vid Sidsjöhöjden.

Klockan 18:25  var vi 28 personer som samlades vi  vid ingången till Sidsjö Hotell på Paviljonvägen 9. Hans Bark som är delägare och VD för Sidsjö Fastigheter tog emot oss.

Hans Bark

Vi  en presentation av det stora byggprojekt som pågår där.

Vi vandrade runt i området och tittade på byggnader och utomhusmiljöer. I området finns skolor med totalt cirka 800 elever och en vårdcentral. Inom en snar framtid kommer bussförbindelserna att förbättras i området.

I syfte att få en miljö som tilltalar framför allt barn har man köpt in ett antal får som går inom ett relativt stort inhägnat område.

För att göra det ännu mer attraktivt kunde man kanske komplettera med lekpark och en del andra aktiviteter. Det finns en hel del bra exempel på sådana kombinerade lek- och djurparker där barn och småbarnsföräldrar trivs utmärkt. Jag, som skriver detta, har nyligen besökt Aspuddens parklek som drivs av Djur och Kul i Stockholm AB. Parkleken har ett litet fik, grill, ett flertal olika djur och det finns lekmöjligheter för både inom- och utomhuslek. På sommaren finns en plaskdamm och på vintern erbjuds en hel del annat roligt.

Vi avslutade med kaffe och kaka i en av samlingssalarna.

 

Tack för besöket!

(foto: Jan Gabrielsson)