Kommande arrangemang

Genomförda arrangemang

Alla arrangemang


Sök sidor och arrangemang

Konsertteatern

Besök på den nyrenoverade Konsertteatern

Vi bjöds på en rundvandring bakom kulisserna, och fick träffa Teater Västernorrlands ljus- och ljudtekniker som berättade om tekniken bakom föreställningen.
Mikael Flodström VD Scenkonst Västernorrland, berättade om det nya teaterkvarterets tillkomst och visade alla lokaliteter, såsom Konsertteaters nya scen, ”svarta lådan”, vilken kan inredas efter önskemål, beroende på typ av teater.

Mikael Flodström

Mikael var nöjd med de nya lokalerna, framförallt att teaterverkstaden nu kunde inrymmas vid teatern. Tidigare låg den i en annan byggnad, vilket medförde att man fick frakta saker och ting med lastbil till teaterbyggnaden. Bra för miljön.
Ytterligare en mindre teater lokal inryms i samma del, tidigare stora salen för IOGT, vilken är avsedd för mindre föreställningar t.ex. för skolor.

Tekniken beskrevs av Torbjörn ”Tobbe” Martinsson, ljudtekniker samt Magnus Stolpe, belysningsmästare.

Vi fick information om tekniken bakom ljussättning, höj-och sänkbara telfer anordningar, digitaliserade mixerbord, samt ljudförstärkare m.m.

Ett nytt koncept beträffande hörselslinga, är att man överför ljudet trådlöst till en liten mottagare, som den hörselskadade hänger runt halsen,
vilken i sin tur, har en lokal liten hörslinga, som sedan kopplar trådlöst  till hörapparaten. Det ger bättre förutsättningar för bra ljud, oavsett var man sitter i lokalen.

Efter ett intressant studiebesök, så återgick vi till Konsertteaters stora scen för att titta på Ingvar, en mycket tänkvärd föreställning, med humor, ironi samt förståelse för hur
Ingvar Kamprad byggde sitt IKEA.

Därefter såg vi Teater Västernorrlands musikal Ingvar! En musikalisk möbelsaga.

 

 

Ingvar! En musikalisk möbelsaga

Efter en förödande börskrasch står en grupp börsmäklare tomhänta och vet inte vad de ska ta sig till. Plötsligt skådar de ljuset från norr och minns hur Ingvar – den gode kapitalisten – ensam lyckades vända

 

allt och la grunden för vårt land och skapade IKEA!

Berättelsen om Kamprad och IKEA, ett av få icke börsnoterade globala företag, skänker dem mod och kraft och ger hopp om att turbokapitalismens dagar är räknade. En ny tid av bättre och godare kapitalism står för dörren! 

INGVAR! EN MUSIKALISK MÖBELSAGA är en musikalisk samtidssatir som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Nio sjungande skådespelare och musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning. Kängor ges till höger och vänster till landet lagom. Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och våra röda stugor får sig alla en omgång!

 

Ett tack till Teater Västernorrland och Mikael, med personal.
Styrelsen