Kommande arrangemang

Genomförda arrangemang

Alla arrangemang


Sök sidor och arrangemang

Akzo Nobel

Studiebesök vid Akzo Nobel

Akzo Nobel är ett kemiföretag med anor ända från 1700-talet. Under årens lopp har företaget haft olika  namn och ingått i olika konstellationer. I dagsläget arbetar man med mycket högteknologisk färg och konstfiber.

Vi var cirka 30 deltagare i besöket

 

 

 

 

Vi togs emot av Peter Nilsson och Göran Larsson. Peter berättade om företaget och om dess verksamhet. Göran gav oss en inblick i fabrikens process.

 

 

Peter Nilsson

Göran Larsson

I Stockvik finns en rad av AkzoNobels verksamheter representerade. Wood Finishes and Adhesives ingår i  affärsområde Performance Coatings. Surface Chemistry och Pulp and Performance Chemicals ingår i affärsområde Specialty Chemicals. Ca 350 AkzoNobelanställda finns på verket, och ytterligare ett 150-tal personer i kringliggande verksamheter gör att det totalt är ca 500 personer som har Stockviksverken som sin arbetsplats.


 

 

Akzo Nobel har rankats som nummer ett inom materialindustrigruppen på Dow Jones Sustainability Index (DJSI) som anses vara världens mest prestigefyllda hållbarhetsranking. En bidragande faktor till placeringen är företagets globala hållbarhetsgrupp, placerad i Göteborg, som integrerar hållbarhet i allt fler delar av företagets verksamhet. AkzoNobel finns på 16 platser i Sverige, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder.

 

 

Ytterligare information finns på Akzo Nobels hemsida

Tack för besöket
Styrelsen