Kommande arrangemang

Genomförda arrangemang

Alla arrangemang


Sök sidor och arrangemang

2 Intressanta Föredrag

Årets stipendiet samt Uppfinnareföreningen

Den 9 nov 2011 samlades cirka 25 personer för att lyssna på 2 intressanta föredrag. Vi noterade med glädje att en lärare och flera elever från Västermalms skola hörsammat vår inbjudan.

Första föredraget

2010 års stipendiat Marouane Bembli har läst industridesign på Mittuniversitetet. Som sitt examensarbete har han designat elmotorcyklar åt ett USA baserat företag. Stipendiet har han fått som stöd för en ettårig masterutbildning i transportdesign i Milano. Skolans namn är Scuola Politecnica di Design. Skolan samarbetar med Audi och Lamborghini varför eleverna får delta i verklighetstrogna designprojekt.

Där utarbetade han tillsammans med andra elever olika förslag och idéer till nya bilmodeller – alla baserade på eldrift.

 

Marouane Bembli

Vi önskar honom LYCKA TILL i sitt fortsatta arbete.

Andra föredraget

Efter ett välbehövligt fika, bestående av kaffe eller te och smörgås samt lite godis fortsatte vi med nästa föredrag.

Pierre Jonsson och Bernt Karlström från Sundsvall-Timrå Uppfinnare och Innovations-förening berättade om föreningens verksamhet.

Den lokala föreningen är knuten till Svenska Uppfinnareföreningen som ger en del nationella kurser i bland annat uppfinnarskolan Ideum i Linköping.

Pierre berättade om en del fallgropar och situationer som man i egenskap av uppfinnare ska undvika. Det är tydligen ganska vanligt att man som uppfinnare med en lyckad idé blir lurad på ett eller annat sätt. Bernt som arbetar på föreningens kansli i Timrå kompletterade med sina erfarenheter.

Föreningen arbetar med rådgivning, utbildning, coaching, föreläsningar, mässor, utställningar, nätverksbyggande samt projektutveckling.

Föreläsarna tackades med varsin blombukett.

Pierre Jonsson

Bernt Karlström